روزنامه هفت صبح – احمدرضا نجفی: به احتمال زیاد برای شما هم همیشه جای سؤال بوده که هیئت های عزاداری چقدر خرج هر وعده غذای نذری می کنند.
قیمه؛ یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان
آماده کردن قیمه نذری؛ تهیه نرخ نذری برای ۱۰۰ نفر، حدود ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم برنج قصد دارد که مقدار آن بسته به اندازه پرس های نذری متغیر هست. برنج ایرانی فله ای طارم یا هاشمی برای هر ۱۰ کیلوگرم، ۱۰۰ هزار تومان نرخ دارد. بنابراین برنج مورد احتیاج ما برای نرخ نذری حدود ۱۹۰ هزار تومان خرج بر می دارد. مقدار لپه لازم برای ۱۰۰ نفر حدود چهار کیلوگرم هست.
لپه باز در میادین تره بار شهرداری، کیلویی هشت هزار و ۵۰۰ تومان ارائه می گردد. بنابراین باید ۳۴ هزار تومان هم خرج لپه کنیم. برای نرخ نذری حدود هفت کیلوگرم سیب زمینی لازم هست که با توجه به نرخ دو هزار تومانی هر کیلو، حدود ۱۴ هزار تومان تمام می گردد.
حدود هفت کیلوگرم پیاز هم به همین نرخ لازم هست که ۱۴ هزار تومان دیگر به خرج نذری ۱۰۰ نفره ما می افزاید.
گوشت گوسفندی در حال حاضر کیلویی ۸۵ هزار تومان هست. اما برای صرفه جویی می گردد از گوشت ۵۳ هزار تومانی گوساله هم استفاده نمود. بنابراین برای یک نذری با کیفیت باید حدود ۶۰۰ هزار تومان هزینه گوشت کنار بگذاریم. رب مورد احتیاج برای یک قیمه خوش رنگ ۱۰۰ نفره، سه کیلوگرم هست و با توجه به نرخ ۱۰ هزار تومانی هر کیلوگرم رب گوجه فرنگی، ۳۰ هزار تومان هم برای رب کنار می گذاریم.
لیموعمانی را اگر به صورت فله ای بخریم، کیلویی ۴۳ هزار تومان در می آید و آشپزهایی که به ترش بودن غذا علاقه دارند، همان یک کیلوگرم لیموعمانی را استفاده می نمایند. برای پخت قیمه نذری، حدود ۱۰ کیلوگرم روغن لازم هست که ۱۴۰ هزار تومان خرج روی دست مالک نذر می گذارد. دو مثقال زعفران برای تزئین برنج، ۸۰ هزار تومان خرج لازم دارد.
پس از آماده شدن غذا نوبت به ظرف های یک بار استفاده می رسد که اگر به صورت فله ای اندازه بزرگ آنان را تهیه کنیم، دانه ای ۴۰۰ تومان در می آید و ۴۰ هزار تومان خرج لازم دارد. با کنار هم گذاشتن این مخارج، متوجه گردیدیم یک هیئت ۱۰۰ نفره برای یک وعده قیمه نذری امام حسین باید سر جمع یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان خرج کند.
قورمه سبزی؛ یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان
حتی اگر نذری هیئت بغلی قیمه باشد. قورمه سبزی نظیر بقیه غذاهای خورشتی، ۱۷ کیلوگرم برنج برای هیئت ۱۰۰ نفره لازم دارد که همین اول کار ۱۹۰ هزار تومان خرج روی دست مالک نذر می گذارد. برای همین خرید ۱۰ کیلو سبزی قورمه پاک شده لازم برای نذری ۱۰۰ نفره، ۶۰ هزار تومان خرج بر می دارد.
لوبیاقرمز را اگر از میادین تره بار شهرداری بخریم کیلویی ۱۲ هزار تومان در می آید؛ با توجه به این که نذری ۱۰۰ نفره ما تقریبا چهار کیلوگرم لوبیاقرمز لازم دارد، باید ۴۸ هزار تومان برای لوبیا کنار بگذاریم.
قورمه سبزی ۱۰۰ نفره ما هشت کیلوگرم گوشت خورشتی لازم دارد. اگر بخواهیم برای خورشت مان گوشت سردست گوسفند استفاده کنیم، باید ۶۸۰ هزار تومان خرج کنیم و اگر بخواهیم از کیفیت غذا کم کنیم و گوشت گوساله استفاده کنیم، خرج گوشت مان ۴۲۵ هزار تومان می گردد، ولی ما تصمیم گرفتیم غذای با کیفیت دست عزاداران امام حسین بدهیم.
به علت همین، برای یک نذری ۱۰۰ نفره، ۱۰ کیلوگرم پیاز لازم هست که ۲۰ هزار تومان تمام می گردد. برای همین ۴۳ هزار تومان هم باید برای لیموعمانی کنار بگذاریم.
۱۰ ۱۰ کیلوگرم روغن هم که برای همه غذاهای خورشتی لازم هست و اگر بطری های بزرگ بخریم، ۱۴۰ هزار تومان هزینه بر می دارد. زعفران لازم برای تزئین ۱۰۰ پرس برنج، دو مثقال هست که ۸۰ هزار تومان خرج بر می دارد. اگر ۴۰ تومان هزینه خرید ۱۰۰ ظرف یک بار استفاده را هم به مخارج پخت قورمه سبزی نذری اضافه کنیم، باید سر جمع در حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان برای یک وعده قورمه سبزی هیئت ۱۰۰ نفره مان مد نظر داشته باشیم.
عدس پلو با گوشت؛ ۹۵۰ هزار تومان
عدس پلو نظیر غذاهای خورشتی، ۱۷ کیلوگرم برنج لازم دارد که ۱۹۰ هزار تومان خرج بر می دارد. مقدار عدس لازم برای یک نذری ۱۰۰ نفره، پنج کیلوگرم هست و اگر عدس را از میادین تره بار شهرداری بخریم، ۳۳ هزار تومان تمام می گردد. برای همین خرجی که برای تهیه گوشت لازم هست، کیلویی ۸۵ هزار تومان هست.
با توجه به این که ۱۰۰ پرس عدس پلو، پنج کیلوگرم گوشت لازم دارد، باید ۴۲۵ هزار تومان برای گوشت کنار بگذاریم. ما به صورت میانگین میزان رب مورد احتیاج برای نذری مان را یک کیلوگرم در نظر گرفتیم که ۱۰ هزار تومان نرخ دارد. تفاوتی ندارد ما کدام را برای غذای نذری استفاده کنیم، بهر صورت دو کیلوگرم کشمش یا زرشک لازم داریم. کشمش پلویی در میادین تره بار شهرداری ۱۵ هزار تومان نرخ دارد اما زرشک گران تر هست و کیلویی ۳۰ هزار تومان خرج روی دست می گذارد.
ما برای این که در نذری امام حسین کم نگذاشته باشیم، زرشک را برای عدس پلو انتخاب کردیم که ۶۰ هزار تومان هزینه بر می دارد. نرخ بسیاری هم ندارد و نهایت ۱۴ هزار تومان خرج روی دست مالک نذر می گذارد. ۱۰ ۱۰ کیلوگرم روغن پایه ثابت غذاهای نذری ۱۰۰ نفره هست که ۱۴۰ هزار تومان هزینه دارد.
اگر بخواهیم برنج مان را با زعفران تزئین کنیم، باید ۸۰ هزار تومان هم برای دو مثقال زعفران کنار بگذاریم. در نهایت اگر ۴۰ هزار تومان خرج ظروف یکبار استفاده را هم کنار این مخارج بگذاریم، یک وعده عدس پلو برای یک هیئت ۱۰۰ نفره یک میلیون تومان خرج لازم دارد.
زرشک پلو با مرغ؛ ۷۷۰ هزار تومان
برنج لازم برای نذری دادن به ۱۰۰ نفر عزادار، ۱۷ کیلوگرم هست که اگر از انواع مرغوب ایرانی طارم یا هاشمی باشد ۱۹۰ هزار تومان خرج دارد. اگر میانگین نرخ مرغ را ۱۰ هزار تومان مد نظر داشته باشیم، خرید ۴۰ کیلوگرم مرغ برای نذری ما، ۴۰۰ هزار تومان هزینه بر می دارد. علاوه بر این باید برای خریدن دو کیلوگرم زرشک ۶۰ هزار تومان کنار بگذاریم وگرنه اصلا نمی توان نام نذری را زرشک پلو با مرغ گذاشت. رنگ کردن ۴۰ کیلوگرم مرغ آب پز شده، تقریبا دو کیلو رب گوجه فرنگی لازم دارد که ۲۰ هزار تومان خرج بر می دارد.
با توجه به این که نرخ هر مثقال زعفران ۴۰ هزار تومان هست، باید ۱۰۰ هزار تومان هم برای تزئین برنج کنار بگذاریم. با اضافه کردن ۴۰ هزار تومان هزینه خرید ظروف یکبار استفاده، هزینه یک وعده غذای نذری زرشک پلو با مرغ برای یک هیئت ۱۰۰ نفره، ۷۷۰ هزار تومان هست.
فسنجان؛ ۹۰۰ هزار تومان
تا جایی که نرخ یک کیلوگرم گردوی فله ای ۴۸ هزار تومان شده هست.
با توجه به این که برای نذری ۱۰۰ نفره حدود پنج کیلوگرم مغز گردو لازم هست، باید ۴۷۵ هزار تومان برای خرید گردو کنار بگذاریم. ۱۹۰ ۱۹۰ هزار تومان خرج برای ۱۷ کیلوگرم برنج هم که پای ثابت تمام غذاهای نذری هست. اگر برای پخت فسنجان به جای گوشت مرغابی یا اردک، به همان گوشت مرغ بسنده کنیم، خرید ۱۵ کیلوگرم مرغ به صورت میانگین ۱۵۰ هزار تومان خرج روی دست مان می گذارد.
رب انار برای نذری ۱۰۰ نفره تقریبا سه کیلوگرم هست که ۶۰ هزار تومان هزینه دارد. مقدار پیاز مورد احتیاج برای نذری فسنجان، چهار کیلوگرم هست. این قلم که ارزان ترین ماده اولیه مورد احتیاج برای تهیه فسنجان هست، در نهایت هشت هزار تومان خرج بر می دارد.
با این وجود نیم مثقال زعفران هم برای آماده کردن غذای نذری در نظر می گیریم که ۲۰ هزار تومان خرج دارد. در نهایت اگر ۴۰ هزار تومان خرج ظروف یکبار استفاده را هم کنار این مخارج بگذاریم، یک وعده چلوخورشت فسنجان برای یک هیئت ۱۰۰ نفره، ۹۰۰ هزار تومان خرج لازم دارد.
شله زرد؛ ۳۴۰ هزار تومان
نذری که قطعا نباید پر خرج باشد؛ امام حسین نذری های کم خرج را هم از عزادارانش قبول می کند. ۱۰۰ ۱۰۰ کاسه شله زرد در نهایت ۳۴۰ هزار تومان خرج بر می دارد.
با توجه به این که این نذری ۱۰۰ نفره یک کیلوگرم بادام لازم دارد، باید حدود ۹۰ هزار تومان هزینه برای مغز بادام کنار بگذاریم. برای آماده کردن این نذری، دو مثقال زعفران لازم هست که ۸۰ هزار تومان خرج بر می دارد. یک بطری پنج لیتری گلاب در نهایت ۴۵ هزار تومان نرخ خواهد داشت.
شکر را اگر به صورت فله ای از میادین تنظیم بازار تهیه کنیم، کیلویی چهار هزار تومان خرج دارد و اختصاص دادن ۲۰ هزار تومان به شکر کفایت می کند. پنج کیلوگرم نبات خرج بیشتری لازم دارد و برای خرید آن باید ۲۵ هزار تومان کنار بگذاریم. شله زرد ۱۰۰ نفره، پنج کیلوگرم برنج لازم دارد که مقدار آن به خرید فله ای نمی رسد.
اگر تعداد پرس نذری را زیادتر کنیم، توان داریم برنج را به صورت فله ای و ارزان تر تهیه کنیم اما اکنون مجبوریم حداقل کیلویی ۱۵ هزار تومان برای خرید برنج خرج کنیم که ۷۵ هزار تومان خرج روی دست مان می گذارد. کاسه یکبار استفاده را اگر به تعداد بالا تهیه کنیم، دانه ای ۳۰۰ تومان در می آید و ۳۰ هزار تومان خرج لازم دارد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دانلود سوالات مسابقه برنده باش
دانلود سوالات مسابقه برنده شو
مسابقه برنده باش
مسابقه برنده شو
برنده شو
برنده باش
سوالات مسابقه برنده باش
سوالات مسابقه برنده شو
جواب سوالات مسابقه برنده باش
جواب سوالات مسابقه برنده شو
نمونه سوالات مسابقه برنده باش
نمونه سوالات مسابقه برنده شو
تمامی حقوق سایت محفوظ می باشد. کپی برداری با ذکر منبع مجاز است.